School in cijfers

Veel plezier en een fijne sfeer vinden wij net zo belangrijk als de kwaliteit van het onderwijs op onze school. Wanneer beide in balans zijn, versterken ze elkaar. De onderzoeksresultaten hieronder laten zien hoe Schatkaart scoort op verschillende punten.

School in cijfers

Schatkaart werkt met combigroepen, waarbij kinderen van verschillende leerjaren bij elkaar in de klas zitten. Gemiddeld hebben wij 18 leerlingen per groep. Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoren wij boven het landelijk gemiddelde. Wij zijn blij en trots dat ons onderwijs, de professionele aanpak en de persoonlijke benadering zo goed worden gewaardeerd, zowel door onze leerlingen als door onze medewerkers.

Wat vinden de leerlingen van ... Schatkaart Landelijk
... het onderwijs 8.4 8.7
... de leraren 9.4 8.7
Hoe beoordelen ouders en onze eigen medewerkers de Schatkaart?
Schatkaart Landelijk
Ouders 7.7 7.6
Medewerkers 8.1 8.4
Bron: Oudertevredenheidspeiling december 2015, Leerlingentevredenheidsonderzoek maart 2015, Medewerkerstevredenheidspeiling juli 2016
Wat vinden de ouders?
Rapportcijfer tevreden ouders Octant Landelijk gemiddelde
Algemene tevredenheid 7,8 7,1
Sfeer 8,2 8,1
Onderwijs 8,1 8,0
Algemene ontwikkeling 7,9 7,8
Begeleiding 7,9 7,7
Sociaal-emotioneel 7,7 7,6
Wat vinden de leerlingen?
Ik heb een leuke juf/meester 9
Ik vind het leuk op school 8.6
Ik voel me fijn op school 8.7
Wat vinden de leerkrachten?
Ik voel me betrokken bij de school waar ik werkzaam ben 100%
Ik ben trots op mijn school 86%
Ik ben over het algemeen tevreden over mijn werk 100%
Bron: Oudertevredenheidspeiling april 2018, Leerlingentevredenheidsonderzoek maart 2015, Medewerkerstevredenheidspeiling mei 2014

Waardering Octantscholen

We houden onszelf constant scherp, zodat we uw kind een mooie en vruchtbare schooltijd kunnen geven. Dit wordt gewaardeerd door ouders, leerlingen en leerkrachten, zo blijkt uit het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek.

De resultaten van dit onderzoek ziet u in de tabel. De kwaliteit van het onderwijs en de sfeer op school zijn minstens even belangrijk. In een fijne, gezellige en vertrouwelijke omgeving gaat leren nu eenmaal een stuk gemakkelijker!

Wat vinden de ouders?
Rapportcijfer tevreden ouders Octant Landelijk gemiddelde
Algemene tevredenheid 7,8 7,1
Sfeer 8,2 8,1
Onderwijs 8,1 8,0
Algemene ontwikkeling 7,9 7,8
Begeleiding 7,9 7,7
Sociaal-emotioneel 7,7 7,6
Wat vinden de leerlingen?
Ik heb een leuke juf/meester 9
Ik vind het leuk op school 8.6
Ik voel me fijn op school 8.7
Wat vinden de leerkrachten?
Ik voel me betrokken bij de school waar ik werkzaam ben 100%
Ik ben trots op mijn school 86%
Ik ben over het algemeen tevreden over mijn werk 100%
Overtuigd?
Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoort Schatkaart boven het landelijk gemiddelde. Vraag een intakegesprek aan voor een rondleiding en persoonlijk gesprek!

Prestaties van onze leerlingen

Wij zijn er trots op dat onze leerlingen op de Centrale Eindtoets boven het landelijk gemiddelde scoren en dat onze inzet om het maximale uit onze leerlingen te halen op deze manier wordt beloond.

Gemiddeld resultaat Centrale Eindtoets
Schatkaart Landelijk
2015 539,2 534,8
2016 539,3 534,9
2017 536,0 535,2
Uitstroom groep 8 schooljaar 2016-2017 (totaal: 12 leerlingen)
Schoolvorm Percentage
VWO 25%
Havo/VWO 16%
VMBO/Havo 8%
VMBO 49%
inspectie-rapport-kwaliteit-basisschool-de-fontein

Inspectierapport

Schatkaart krijgt in het rapport van de Onderwijsinspectie de hoogst haalbare, positieve beoordeling. Dit is een bevestiging dat onze inzet zijn vruchten afwerpt! Download het gehele rapport.

inspectie-rapport-kwaliteit-basisschool-de-fontein