Samen bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Hier leest u alles over onze school. Hoe ondersteunt onze leerling-gerichte aanpak uw kind en zijn behoeftes? Hoe creëren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons school.

Onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind. Hoe wij dat doen leest u hier. Proef de sfeer en bekijk het fimpje voor een snelle kennismaking met Schatkaart.

We zorgen ervoor dat elk kind klaar is voor de toekomst. En die is prachtig! Vraag nu een intakegesprek aan! 

"Wat het talent van je kind ook is, op Schatkaart weten ze het te vinden, te ontwikkelen en te koesteren."
Jessica van Veen
Kind in groep 5

Zelfbewustzijn

Persoonsontwikkeling

Persoonlijke aandacht voor ieder kind. Door middel van coachgesprekken tussen de leerkracht en leerling wordt de leerling gezien en gehoord. In dit één op één gesprek gaan we uit van de Schatkaartwaarden. Hierin is aandacht voor het welzijn, de ontwikkeling en de samenwerkingsvaardigheden van ieder kind.

Ontdekkend leren

Toekomstgericht onderwijs

Tijdens het middagprogramma waarin Toekomstgericht onderwijs wordt gegeven, verwerken wij thematische activiteiten waarin kinderen hun talenten in samenwerking met anderen kunnen ontdekken en ontplooien. Het aanbod van Toekomstgericht onderwijs bestaat uit 21e eeuwse vaardigheden, zaakvakken, kunstzinnige oriëntatie en burgerschap.

Duurzaam samen

In verbinding met de wijk

Onze schoolvisie WIJ=Ik+Jij gaat verder dan alleen onze school. We staan in verbinding met de ouders en onze partners. Maar vooral in verbinding met de wijk. Dat is de leefomgeving van onze kinderen waarin we elkaar leren kennen en ontmoeten. Met onze Schatkaartwaarden laten we kinderen zien dat ze onderdeel zijn van een groter geheel.

Schatkaart op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Schatkaart is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.