Samen
bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Hier leest u alles over onze school. Hoe ondersteunt onze leerling-gerichte aanpak uw kind en zijn behoeftes? Hoe creƫren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons school.

Onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind.

Op Schatkaart is veel aandacht voor gepersonaliseerd leren en talentontwikkeling. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Wij vinden het belangrijk om ons onderwijs hier op aan te passen. Hoe wij dat doen leest u hier. We zorgen ervoor dat elk kind klaar is voor de toekomst. En die is prachtig! Vraag nu een intakegesprek aan!

"Wat het talent van je kind ook is, op Schatkaart weten ze het te vinden, te ontwikkelen en te koesteren."
Jessica van Veen
Kind in groep 5

Zelfbewustzijn

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht voor ieder kind. Door middel van coachgesprekken tussen de leerkracht en leerling wordt de leerling gezien en gehoord. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat de leerling wilt leren. Hierdoor ervaart de leerling eigenaarschap over het eigen leerproces. Voor de kernvakken rekenen, taal en spelling gebruiken wij digitale middelen om beter aan te sluiten bij het optimaal leren van een kind. De leerkracht geeft een interactieve instructie op 3 niveaus passend bij hun ontwikkelingsfase. Daarna verwerken de kinderen de leerstof schriftelijk of op een tablet. De apps geven de leerkracht terugkoppeling met betrekking op het leerdoel waaraan de leerling werkt en speelt daarop in.

Ontdekkend leren

Toekomstgericht onderwijs

Je herkent je interesses en talenten wanneer je in aanraking komt met zoveel mogelijk verschillende activiteiten. Tijdens het middagprogramma waarin Toekomstgericht onderwijs wordt gegeven, verwerken wij activiteiten waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Het aanbod van Toekomstgericht onderwijs bestaat uit 21e eeuwse vaardigheden, zaakvakken, kunstzinnige orientatie en burgerschap.

Duurzaam samen

Alle dagen gelijke schooltijden

Het vijf gelijke dagenmodel betekent elke dag dezelfde schooltijden voor alle groepen. Dat geeft rust en structuur en daarmee veiligheid waarbinnen kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De onderwijstijd wordt evenredig verdeeld, wat het concentratievermogen ten goed komt waardoor zij effectiever leren. Na schooltijd is tijd over om te ontspannen of naar sportverenigingen te gaan.

Schatkaart op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Schatkaart is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.